Impulzus frekvencia -edzés közben? - Hogy is van ez?

2017.04.24

EMS módszer

Az elektromos stimuláció módszere az orosz űrkutatásból indult. Köztudott, hogy nulla gravitációval leépülnek az izmok és jelentős csontveszteség is kialakul. A technológiát űrhajósok rehabilitációjában használták először, majd az orosz élsport vette át saját céljaira. A 90-es években német mérnökök fejlesztették ki az EMS készülékek új generációját, mely nemcsak az élsport és a rehabilitáció, de a fitness-, beauty- és az ún. "well aging" területeken is széles körben elterjedt.

Ellentétben a régi típusú elektrostimuláción alapuló kezelésekkel, a speedfitness a látható és a mélyen fekvő izmokat egyaránt edzi. A szisztéma alkalmas arra, hogy passzívan, akár fekvő pozícióban átdolgoztassa minden izmunkat, de sokkal hatékonyabb és népszerűbb, ha aktív kiegészítő gyakorlatok folyamatos végzésével erősítjük a hatást. Intenzitásban nincs határ, csakis a saját teherbíró képességünk!

Az EMS edzések abszolút ízületkímélők, így szinte bárki alkalmazhatja a XBody technológiával támogatott személyi edzéseket. Klinikai tanulmányok bizonyítják, hogy hát- és deréktáji panaszok esetén is segítséget nyújt ez az edzésmódszer, hiszen a nehezen edzhető mélyizmokat is megerősíti, így a panaszok rövid idő alatt csökkennek, illetve teljesen megszűnnek. Emellett a gátizmokat is stimulálja, így a vizeletinkontinenciát is hatékonyan csökkenti, klinikai tesztek pedig teljes gyógyulásról is beszámoltak az esetek 70%-ában. 

A Gép

Az EMS készülék gyártója a német-magyar XBody. Az elegáns és okos készülék egy forradalmi szisztéma összetevőit egyesíti: a leginnovatívabb technológia a legmagasabb komforttal és optimális eredménnyel ötvözve. Az impulzusok ereje izomcsoportonként és egyszerre is szabályozható, így az edzés intenzitását individuálisan lehet beállítani külön-külön minden testrészre. A készülék akár 8 izomcsoportot képes megdolgoztatni egyszerre vagy külön-külön is.

Impulzus Frekvencia (Hz)

Impulzus frekvencia (Hz-ben) megmutatja, hogy hány egyedi impulzus hat az összehúzódás időtartama során az izomzatra. Az edzés alatt beállítható, edző által megadott másodperces időközönként váltják egymást a stimulációs és pihenő periódusok.

 • 7 Hz: 7 izom összehúzódást jelent egy másodperc alatt. Jótékony hatásai nyirokkeringés-, az anyagcsere- és a vérkeringés fokozása (cellulit program)
 • 85 Hz: 85 izom összehúzódás egy másodperc alatt. Optimális inger a harántcsíkolt izomzat számára. (erőnléti edzés)

100 Hz: 100 izom összehúzódás egy másodperc alatt. Jótékony hatása az izomlazítás és fájdalomcsillapítás terén jelentkezik (Body relax program, edzés után)

Edzés előnyei

 • Hatékony izomépítés: a testre simuló elektródáknak köszönhetően pont a megfelelő helyen éri az izomzatot a stimuláció, egyéni céloknak megfelelő erősségben
 • Ízületkímélés: Az elektrostimuláció csak az izmokra hat, így a konvencionális ellenállásos tréninggel ismert ízületterhelés nem jelentkezik
 • Extrém rövid ideig tartó edzés: a teljes testizomzatot egyszerre edzi, így nem kell hosszú órákat tölteni a konditeremben, míg minden testrészünkön a megfelelő terhelést és intenzitást elérjük, így az időhiányban szenvedőknek is ideális sportolási lehetőség
 • Zsírégetés és zsírszövet-csökkenés: az optimális zsír-izom arány kialakulásával testünk jóval több kalóriát éget el, még álmunkban is ;)
 • Kötőszövetek vérellátottságának javulása: ezzel a cellulit tüneteinek és okainak csökkenése, vér- és nyirokkeringés fokozása
 • Jobb közérzet kialakulása: stresszhormon-szint csökkenése és boldogsághormon-szint növekedése
 • Deréktáji fájdalmak kezelése: a gerincoszlop tartásához szükséges, mélyen fekvő tartóizmok megerősítése
 • Sok egyéb fontos, mint például:

Szülés utáni rehabilitáció

Izombeli hiányok és diszbalanciák kiegyenlítése

Sportolóknak teljesítményfokozás, azaz robbanékonyság, dinamika és gyorsaságnövelés

Vizelettartásért is felelős gátizomzat megerősödése

Tartós eredmények: ezzel a módszerrel elérhető sikerek ugyanolyan tartósak, mint bármilyen más sporttevékenységgel elért eredmények

Kiknek ajánljuk?

Alakformálási célokat kitűző vendégek:

 • fogyni vágyók
 • olyan izmosodni vágyó személyek, akik egy szépen felépített atlétikus és karcsú izomtömeget szeretnének elérni
 • szálkásodni vágyók
 • cellulit tünetekkel küzdők

Prevenciós és rehabilitációs célú kezeléseket kereső vendégek:

 • hát és deréktáji panaszok kezelésére
 • maszkuláris diszbalanszok megszüntetésére
 • inkontinencia kezelésére

Időhiánnyal küzdő vendégek:

 • menedzserek, üzletemberek
 • kismamák, nagycsaládosok

Gyors eredményeket követelő vendégek:

 • menyasszonyok, vőlegények
 • nyári bikini szezon előtti fogyókúrázók
 • élsportolók

Izom-stimuláció az első 10 percben

Ennél a programnál a tréningek során a testsúly és a testzsír hatékony és tartós csökkentése az edzésekkel felépített zsírmentes izomtömeggel valósul meg.

Ez egy teljes testre kiterjedő tréning, mivel a készülék minden izomcsoportot egyidejűleg stimulál. Az edzés során a comb, fenék,derék, hát, has, mell és a kar izmai egyszerre dolgoznak. 85 Hz, azaz 85 izom összehúzódás egy másodperc alatt. Edzés közben 10 másodperc impulzust, majd 1 vagy több másodperc pihenő követ és az impulzusok ideje alatt egyszerű, de koncentrációt igénylő feladatsorokat végzünk edzői segítséggel. Ez optimális ingert okoz a harántcsíkolt izomzat számára. Az erőnléti tréning programot ajánljuk erősödni, izmosodni, formálódni vágyó vendégeink számára.

A tréning során létrejövő magas anyagcsere-aktivitás nemcsak az EMS-tréning közben, hanem még órákkal utána is fennmarad és az alapanyagcsere is - az izomtömeg növekedése miatt - tartósan megnő. Az ezzel párhuzamosan zajló egészséges táplálkozással a testsúly ésszerűen és tartósan csökkenthető.

Cellulit - Cardio félidő után

A nyirokkeringést, az emésztést és a zsíranyagcserét gyorsítja. Dinamikus aerob gyakorlatok végzésével kiegészítve rendkívül hatásos a fogyási folyamatok beindításában. Az erőnléti tréninggel kombinálva már alig egy hónap után látványos eredmények érhetőek el.

A jól megérdemelt relaxáció (masszázs)

Ez a program biztosítja minden edzés után a levezetést és nyújtást, ami igény szerint speciális stretchinggel is kiegészíthető.